Szőnyegtisztítás háztól-házig:

A tisztítandó szőnyegeket hétköznapokon előre egyeztetett időpontban 9-14 óra között tudjuk elszállítani. Van lehetőség a szállítást megelőzendő egy órával telefonhívást kérni, így időt spórolhatunk önnek.

Fehér por hullik a szőnyegből, mit tehetek vele?

Sokszor érdeklődnek nálunk az ügyben hogy fehér por hullik a szőnyegből, mit lehet tenni a szőnyeggel hogy ez megszünjön? Sajnos az esetek többségében nem poros a szőnyeg, hanem a hátulján a ragasztó enged el, elöregszik. Ezt már mi se tudjuk orvosolni, porolással és az azt követő tisztítással lehet ezt mérsékelni, de teljesen megszüntetni nem tudjuk.

 

Vízkáros szőnyegek tisztítása:

Munkánk során sokszor előfordul, hogy csőtörés vagy a bojler kidurranása után kell rendbehoznunk a szőnyegeket. Ezekben az esetekben a leghatékonyabb kétoldalú mosást alkalmazzuk, és ózonnal kezeljük a legjobb hatás érdekében. Fontos tudni, hogy ha van lakás biztosítása, akkor a biztosító fedezi a tisztítási költséget. Gyapjú vagy ragasztott hátú szőnyegeknél van hogy a kár helyrehozhatatlan.

Mi is az a sík mélymosás?

A porszívózás után a szőnyegeket vízzel permetezzük be, majd a gép 45 kg-os nyomással folyamatos sampon adagolás mellett átsúrolja azokat. Ezután bekerül a szőnyeg egy nagy centrifugába, ami addig öblít amíg már csak a tiszta víz távozik az anyagból. A centrifugálás 1400-as fordulaton történik, így szinte szárazon vesszük ki a szőnyeget a gépből. Ezután egyedileg hengereken függesztve, a pára elvonásával történik a szárításuk.

Padlószőnyeg tisztítás cégeknek-magánszemélyeknek:

A padlószőnyegeket a helyszínen tisztítjuk. Két féle tisztítási eljárást alkalmazunk, azt hogy melyiket igényli a szőnyeg az a szennyeződés mértékétől függ. Ha kevésbé koszos a szőnyeg akkor elég a szárazhabos tiszítás aminek előnye hogy 1-2 óra alatt teljesen száraz a felület. Ha a padlószőnyeg nagyobb igénybevételnek volt kitéve akkor az extrakciós tisztítást javasoljuk, ennek a száradási ideje kb 12 óra. Referencia képeinket megtalálja facebook oldalunkon.

A porolás hatékonysága:

A szőnyegek tisztításának hatékonyságát növelhetjük ha kérünk porolást is a szőnyegekre a mélymosás, vagy a szárazhabos tisztítás mellett. A poroló gépben lévő bőrcsíkok percenként 48.000-szer csapnak rá a szőnyeg hátuljára. Ezzel nagy mennyiségű portól tudjuk megszabadítani a szőnyegeket. Fellazítja a szőnyegen lévő macska-kutya szőrt, amit így 80-90 %-ban el tudunk távolítani. A porolást elsősorban a kisállat tulajdonosoknak, a shaggy szőnyeggel rendelkező ügyfeleinknek, illetve a kifejezetten poros szőnyeg esetén ajánljuk.

Shaggy szőnyeg tisztítást vállalnak?

Természetesen vállaljuk shaggy szőnyeg tisztítását is. A tisztítás több lépcsőben folyik, először egy hengerkefés nagy teljesítményű porszívóval átszívjuk, mert ennél a szőnyeg fajtánál a kosz és a por nagyon megül a szálak tövében. Ezután következik a tisztítás, amit szennyeződéstől függően szárazhabbal, vagy extrakciós géppel tisztítunk.

Gyapjú szőnyeget tudnak tisztítani?

A gyapjú szőnyegeket szárazhabos eljárással tisztítjuk, így csak minimális nedvességet kap a szőnyeg. Az aktív hab kioldja a szennyeződést a szőnyeg szálaiból, és nagyon gyorsan ki is szárad, ezért nem károsítja a gyapjút, és nem lesz kellemetlen szaga mint a vizes eljárásnál.

Cégünk új szolgáltatással bővült:

Immár van lehetőség speciális, szagmentesítő eljárásunkat is igénybe venni. Ha szőnyegei erős szagot árasztanak, legyen az doh, penész, vizelet, kisállat, vagy bármilyen más eredetű szag, akkor érdemes kérnie plusz szolgáltatásunkat. Az eljárás lényege hogy nem csak a szagot szünteti meg, hanem teljes mértékben fertőtlenít is és mindezt vegyszermentesen végzi el. Nem csak környezetbarát, hanem kíméli az anyagot is, hiszen nem kezeljük vegyszerrel.

Mennyi időt vesz igénybe a szőnyegek, és a bútorkárpitok helyben végzett tisztítása?

A szőnyegek tisztítása ha egy 6 nm-es szőnyeget veszünk az 30-60 percet vesz igénybe, ez függ attól hogy mennyire koszos-foltos. A kárpittisztítás egy 4 személyes ülőgarnitúránál 1.5-2 óra, a száradási ideje 3-8 óra. A matracok tisztítása egy óráig tart. A matracok és ülőgarnitúrák tisztítását a délelőtti órákban javasoljuk, hogy este már a saját ágyában aludhasson.

Melyik szőnyegtisztítási módszer lehet a megfelelő egészségi szempontból?

A legtöbb ember akkor tisztíttatja a szőnyeget, akkor érti meg a mélységi szőnyegtisztítás jelentőségét, ha az idő múlásával a szőnyeg már láthatóan elszíneződött és szennyezett. Pedig a tisztának és pormentesnek tűnő szőnyeg is tele van megbúvó szennyeződéssel, poratkával. A poratkák a pókok rokonai, méretük nagyon kicsi 0.3 mm így szabad szemmel nem láthatóak. Amilyen aprók olyan sokféle betegségért felelősek (allergiás tünetek, légúti betegségek, bőrkiütések). A poratka az ember vagy a háziállatok elhalt hámsejtjeivel táplálkozik, pár nap alatt a súlyával megegyező mennyiségű ürüléket termelhet. Kis mérete miatt hozzátapad a porszemcsékhez, így könnyen átlebeg a lakás bármely szegletébe. Az ürülék apró mérete miatt belélegezve eljut egészen a tüdőnkig és érzékenységtől függően allergiás reakciót válthat ki. A lakáson belüli allergének közül a poratka vezet leggyakrabban légúti allergiához. Az általunk alkalmazott módszerek leszámolnak a poratkákkal.

Milyen időközönként érdemes kitisztítani a szőnyeget illetve a kárpitot?

A szennyezettségtől, a közlekedő folyósók és a terasz ill. erkély kapcsolatától, a lakásban élők számától függ. Házi állatok tartása esetén – az egyéb kórokozók miatt – érdemes a szőnyegtisztítást évi 3-4 alkalommal elvégezni, nagy általánosságban az évi két alkalom elegendő.

Miért ne álljunk neki házilag, mi az előnye a szárazhabos eljárásnak?

Előnye többek között hogy 60-90 percen belül száraz, így nem kell napokig kerülgetni, külön szárítani vagy kilógatni a kertbe. A tisztításon átesett szőnyeg és kárpit így nem szagosodik. Nem áztatjuk el a szőnyeget (mint házilag szoktuk), ez bizonyos szőnyeg típusokat károsítana ( pl: gyapjú), nem mossa össze, megtartja az eredeti színeket, kiegyenesíti a szálakat, hiszen csak annyi vegyszert juttatunk a szőnyegbe amennyire valójában szükség van.

Mennyire környezetbarát a vegyszer vagy tisztítószer amivel dolgoznak?

Tisztítószereink 92-98% mértékben lebomlanak, ezzel nem csak a szőnyegünket, de a környezetet is kíméljük.

Milyen módszerrel érdemes a bútorkárpitot vagy az autónkban lévő üléskárpitot tisztítani?

Egészségünkre egyre kevesebbet szánunk a rohanó világunkban, pedig egy kis odafigyeléssel sok betegséget megelőzhetünk. Ha évente 2-3 alkalommal, hatékony technológiával tisztítjuk a fotel és ülőgarnitúra kárpitot, az autóülés kárpitot, a környezetünkben található textilbevonatokat, sokat tehetünk az egészségünkért is. A hagyományos, kézi porszívózás után tisztának tűnő fotel, matrac és kárpit tele van megbúvó szennyeződésekkel, poratkával. A poratkák kis méretük miatt hozzátapadnak a porszemcsékhez így a levegő áramlásával könnyen irányt változtatnak, a lakás bármely szegletében letapadhatnak. A lakáson belüli allergének közül a poratka vezet a leggyakrabban légúti allergiához. Életünk 25-30%-át kényelmes autóülésben, fotelekben és ágyban töltjük, érdekes módon a legtöbb poratka éppen az autóülés, az ágybetét, a fotel és a kanapé felületén és belsejében telepedik meg. Érdemes tehát mélységi, alapos, extrakciós tisztítással kiszippantani őket a helyükről. Bármely szakmai kérdéssel kapcsolatban a helyszíni tisztításkor is állunk rendelkezésükre!

Mekkora méretet takar egy ülőfelület?

Egy ülőfelület kb 60 cm, ezen kényelmesen elfér egy ember.

Minden foltot el tudnak tüntetni?

A foltok eltüntetése függ a szennyezettség mértékétől, attól hogy milyen régen került a kárpitba, és hogy próbálkoztak e házilag kiszedni a foltot(beledörzsölték e a kárpitba a szennyeződést). Nagy százalékban tüntetjük el a foltokat, de olykor van amivel mi se tudunk megbirkózni, ezek a foltok is halványabbak lesznek, de teljesen nem tűnnek el.

A pisi szagot meg tudják szüntetni?

A vizelet szagának eltüntetése függ attól hogy esetleg egy kis gyerek pisilte le, vagy kutya-macska, és függ attól hogy milyen régóta van a szőnyegben. Sajnos bizonyos esetekben nem lehet megszüntetni teljesen a szagot.

Ha engedi a színét, vagy a ragasztást a szőnyeg arra tudnak garanciát vállalni?

Arra nem tudunk garanciát vállalni, ha ereszti a színét a szőnyeg, és arra sem ha a ragasztás a nedvesség miatt enged. Ha erről van tudomása akkor minden esetben a szárazhabos tisztítást rendelje meg tőlünk.

Ha bármi problémám van a visszaszállított szőnyeggel meddig jelezhetem?

Minden esetben a szőnyeg átvételekor kell ellenőriznie, utólag sajnos nem tudunk elfogadni reklamációt.

Általános szerződési feltételek:

Az Ügyfél az a magánszemély, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság vagy egyéb szervezet, aki/amely az Általános Szerződési Feltételeknek megfelel.
Weblapon feltüntetett aglomeráción belüli telefonos, illetve email-en leadott megrendelést Szolgáltató vállalja, hogy az Ügyfél lakcíméről a tisztítandó szőnyegeket elszállítja és ezek kitisztítása után azokat visszaszállítja.
Szolgáltató vállalási árai a weboldalon az „Árak” menüpontban kerülnek közlésre. A végleges vállalási árak mindenkor a küldemény felvételén kerül megállapításra tekintettel arra, hogy a küldemény pontos tulajdonságai csak szakember szemrevételezésével állapítható meg. Ezért minden megrendelés egyedinek minősül, és az árak egyedi kialakítására Szolgáltató fenntartja magának a jogot.
A visszaszállításkor az Ügyfél köteles a megrendelés értékét helyszínen készpénz vagy utalási számla által (15 napon belül) kiegyenlíteni. Amennyiben Ügyfél nem- vagy csak részben egyenlíti ki a megrendelés értékét, úgy Szolgáltató jogosult a küldeményt részben- vagy egészben visszatartani.
Szolgáltató visszaszállításkor nyugtát vagy áfás számlát állít ki.
Amennyiben a küldemény nincs olyan állapotban, hogy a tisztítás teljes körűen és kifogástalanul megvalósulhasson, úgy Szolgáltató az átadás-átvételi jegyzéken jelezheti. Mindazonáltal a küldemény megfelelő tisztítása kétséges lehet ha:
• az otthoni szokásos igénybevételnél nagyobb terhelésnek volt kitéve
• túlszennyezett állapotban van
• kisállat illetve ember piszkított
Szagokra, maródás illetve kopás általi szennyeződésre foltokra garanciát nem vállalunk!
Az Ügyfél a visszaszállítást követően, átvételkor szemrevételezést követően, helyszínen tehet panaszt a tisztításra vonatkozó minőségi kifogás esetén. Ilyen ritka esetekben rugalmas, konzekvens megállapodás születik a szolgáltató és a vevő között.
Az átvételt követően utólagos reklamációt nem fogadunk el! A Szolgáltató és a Fogyasztó között létrejött szerződések esetében az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak a fogyasztó rendelkezésére:
• Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál: Fogyasztónak lehetősége van panasztételre a fogyasztóvédelmi hatóságnál, aki a panasz elbírálása alapján dönt a fogyasztóvédelmi eljárás megindításáról.

 

Foltok eltávolítása házilag
A szőnyegen-kárpiton frissen keletkezett foltokat házilag is kezelhetjük, nem kell hozzá más csak egy borotvahab amit ráfújunk a foltra majd egy frottír törülközővel letörlünk, ezt addig ismételjük amíg a folt el nem tűnik.

Szagok megszüntetése házilag
Ha nem kívánt szagok vannak a szőnyegen, vagy az ülőgarnitúrán-matracon, akkor nincs más dolgunk mint beszerezni egy kis szódabikarbónát, majd beszórni a kívánt területet. Hagyjuk állni egy éjszakán át majd alaposan porszívózzuk fel. A szódabikarbóna nem csak magába zárja a szagokat, de fertőtlenít is, így két legyet ütünk egy csapásra.

Vörösbor folt eltávolítása a szőnyegből házilag
A foltot bespricceljük szódával ami kipezsegteti a szövetből a foltot, majd beszórjuk sóval. Ezután már csak fel kell itatni egy jó nedvszívó ronggyal.

Rágógumi eltávolítása a szőnyegből házilag
A jégzselé zsákot betesszük a mélyhűtőbe, hagyjuk jól lefagyni, majd rátesszük a beleragadt rágóra. Hagyjuk addig rajta amíg lefagy a rágó, majd vegyük le a zsákot és egyszerűen kapargassuk le.

Gyertya viasz eltávolítása házilag
Ha a viasz ráfolyt a szőnyegre, akkor vegyünk egy itatóspapírt, tegyük rá a viaszos részre, majd vasalóval óvatosan, alacsony hőfokon melegítsük rá. Az itatós papír felszívja a viaszt, vegyük le a papírt és kész is. A hatékonyság érdekében addig ismételjük amíg az összes viaszt el nem távolítottuk a szőnyegről.

Asztal és szék nyom eltüntetése a szőnyegből házilag
Sokakat zavarnak a szék, illetve az asztal lábak okozta benyomódások a szőnyegen. Erre a megoldás hogy fogunk egy jó erős kefét, azzal megkeféljük a szőnyeg szálait, a hátoldalán kéz meleg vízzel benedvesítjük, hagyjuk állni egy kicsit és szintén a hátoldalán megvasaljuk egy kicsit. Ezután újra átkeféljük, és így visszanyerik a szálak teljes magasságukat.

Hogyan őrizhetem meg szőnyegem eredeti állapotát a leghosszabb ideig?

Ha a szőnyegeinket rendszeresen 2-3 havonta elforgatjuk akkor meg tudjuk előzni, hogy féloldalasan megkopjon, vagy hogy a beeső fénytől aszimetrikusan fakuljon ki.

Egyeztessen időpontot telefonon, vagy e-mailben!

Tekintse meg szőnyegtisztítás akciónkat!